Moet ik stoppen of doorgaan?

Ons behandeltraject staat tijdelijk stil, omdat ik word behandeld voor benauwdheid en hartkloppingen. Soms wil ik helemaal stoppen met behandelen, omdat het allemaal aan me vreet. Maar tegelijkertijd wil ik ook wel ontzettend graag zwanger worden. Wanneer moet ik me zorgen gaan maken over mijn gevoel?

Therapeut Odile van EckTherapeut Odile van Eck: “Als je keuzes maakt die niet bij je passen dan ondermijn je uiteindelijk jezelf. Je lichaam geeft duidelijke signalen af van hoezeer het allemaal bij je ingrijpt en hoeveel het je doet.”

Praat erover
“Het lijkt me heel belangrijk dat je heel goed voor jezelf zorgt en mogelijk wat ondersteunende gesprekken gaat voeren met een deskundige op het gebied van emotionele ondersteuning, zoals een psycholoog of een maatschappelijk werker, zodat de angst en stress mogelijk wat kunnen verminderen.”

Kunnen en moeten
“Vandaag de dag is er medisch veel mogelijk, maar dat betekent niet dat je dat allemaal hoeft te doen. Het allerbelangrijkste blijft om jezelf en jouw grenzen te respecteren. Je diepe weten van binnen en jouw lichaam geven aan waar voor jou de grens ligt.”

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*