Licht door reiki

Reiki, ik ken het niet. Nooit eerder van gehoord en ook geen idee wat het precies inhoudt. Dus ik wil het graag eens proberen!

Sophia, de reiki-dame legt me vooraf per mail uit: reiki is een energie behandeling. Reiki is goed voor fysieke en mentale klachten. Het is een soort van handoplegging waardoor je eigen energie weer gaat stromen en het blokkades opheft. Op de afgesproken tijd kom ik binnen in een warme kamer. Hout op de vloer dat een klein beetje kraakt, mooie spreuken aan de muur en een massagetafel in het midden. Er volgt een korte intake waarbij ze wil weten hoe ik me voel, wat ik aan sport doe en of ik klachten heb. Ik vertel haar over het afgelopen jaar waarin de IVF-behandelingen plaatsvonden. Dat mijn klachten niet zozeer lichamelijk zijn, maar dat ik erg in mijn hoofd zit.

Stoppen met malen
Ik mag op mijn rug op de massagetafel gaan liggen. Mijn ogen mag ik dichtdoen, mijn handen naast me neerleggen en verder hoef ik niets te doen. Sophia begint bovenaan met haar handen op mijn hoofd. Ik voel lichte tintelingen in mijn voeten en een warm gevoel door mijn lichaam verspreiden. En rust. Veel rust. Gedachten die even stoppen met malen.
Met haar handen gaat ze van mijn hoofd, naar mijn oren, schouders en zo verder naar beneden. Wanneer ze bij mijn buik komt en haar arm eroverheen legt voel ik zowel een blokkade als warmte. Alsof mijn lijf even in de war is. De warmte overheerst. Ik voel me veilig en gedragen. De rest van de behandeling maak ik niet helemaal bewust mee. Ik ervaar een diepe rust en totale ontspanning.

Boos op mijn lichaam
Na afloop vertelt Sophia dat ze voelt dat ik heel boos geweest ben op mijn lichaam, maar dat het nu aan het veranderen is en ik meer rust heb. En dat klopt. Ik heb mijn lichaam vervloekt. Waarom werkt het niet gewoon? De afgelopen maanden heb ik me gerealiseerd dat boos zijn op mijn lichaam niet de oplossing is. Een stapje richting acceptatie is gezet. Bijzonder dat zij dit kan voelen. Ik ervaarde reiki als een ontspanningssessie. Waarbij ik even helemaal tot rust kwam en mijn hoofd gestopt werd met nadenken. Eenmaal thuis voel ik me licht. Ik weet niet wat er precies gebeurd is, maar het lijkt alsof alles om heen er vriendelijker uitziet. Met een kopje thee neem ik plaats op het bankje voor mijn huis. De zon begint te schijnen. Van dit gevoel ga ik genieten.

Deze bijdrage is geschreven door Daniëlle. Zij is uitbehandeld na zes IVF-behandelingen met eiceldonatie.

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*