Eicelbank start met uitgifte eicellen

Medisch Centrum Kinderwens is als eerste eicelbank van Nederland begonnen met de uitgifte van eicellen. Tot nog toe waren vrouwen die een eiceldonor nodig hadden aangewezen op bekenden of een behandeling in het buitenland.

In de eicelbank in Leiderdorp zijn momenteel ruim 180 eicellen beschikbaar voor paren met een kinderwens, maar zonder (gezonde) eicellen. Naar schatting kunnen daar 45 stellen mee geholpen worden. Het centrum wil niet dat er een wachtlijst ontstaat en blijft donoren werven.

Niet vergoed
Nog deze week beginnen de eerste stellen met hun behandeling. Vrouwen tot 40 jaar kunnen er terecht. Stellen zonder kinderen krijgen voorrang. Ze betalen 2400 euro voor 4 eicellen. Dat wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. De IVF-behandeling die hierop volgt wordt wel vergoed. Volgens het MCK wordt op deze kostprijs geen winst gemaakt, maar worden daarmee de kosten voor de werking van de eicelbank verrekend. Het gaat dan bijvoorbeeld om onkostenvergoedingen voor donatrices (900 euro per donatie) en laboratoriumfaciliteiten.

Bron: www.mckinderwens.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*