Samen genieten


“Vandaag is het jouw dag!” vertel ik mijn vriend als we wakker worden. Hij kijkt me slaperig aan. Ik zie hem een paar seconden nadenken. Dan verschijnt er een twinkeling in zijn ogen.

Door: Daniëlle

Als we het hebben over onze kinderwens ligt de aandacht vaak bij mij. Ik uit me thuis makkelijk met tranen die over mijn gezicht rollen. Mijn vriend is mijn rots in de branding. Hij is er altijd met een warme knuffel en een zakdoek om mijn tranen te drogen.

Dag waar hij blij van wordt
Ik probeer er ook voor hem te zijn. Zo goed als ik kan. En toch heb ik soms het idee dat hij er meer voor mij is dan ik voor hem. Het zal iets te maken hebben met man en vrouw zijn en gevoelens op een andere manier uiten. Maar ik weet dat hij het ook vaak moeilijk heeft. En dus is het vandaag tijd voor een dag waar hij blij van wordt. Ik begin met een ontbijt op bed. Niet mijn favoriet op zondagmorgen. Dat komt vooral door de kruimels die we dan ’s avonds weer in bed terugvinden. Maar hé, het is zijn dag! Een eitje (hardgekookt, want daar houdt hij van), broodjes uit de oven en extra plakjes beleg om zo op te snoepen. “Wat wil je vanmiddag het liefste doen?” vraag ik hem. “Naar de sauna,” is zonder enige twijfel zijn antwoord. Het is lang geleden dat we daar samen geweest zijn dus ik vind het een prima plan.

Samen genoten
Een paar uur later lopen we langs de infrarood sauna. Een sauna die ik niet fijn vind omdat je zo raar voor een radiator-element zit. Als ik dat uitspreek zegt mijn vriend: “Maar het is toch mijn dag?” Tja, daar heeft hij een goed punt. En dus gaan we de infrarood sauna in. Ik zie hem genieten van de warmte en geniet daar zelf ook weer van. Als we daarna gaan eten, bestellen we alle dingen die hij lekker vindt en proosten samen op een fijne dag.Wat is het fijn om iets te kunnen doen voor de man die altijd naast me staat. En achter me. En voor me. Het was zijn dag… en ik genoot ervan! Oh… en hij ook!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*