Ont-moeten

De vrouwen die bloggen voor Uitgerekend Jij proberen het beste uit hun leven te halen en genieten zoveel mogelijk. Maar ze móeten ook veel van zichzelf.

Door: Daniëlle

Ze moeten een lieve partner zijn, een super tante voor de neefjes en nichtjes om hen heen, een hardwerkende werknemer en hun huis moet netjes zijn. Toen ze de workshop ‘Stop met moeten, start met stralen’ van Marleen Bekker ontdekten, was het al snel duidelijk: deze workshop volgen we samen. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en gelijk iets te leren!

Een klik?
Nienke: “Het ging écht gebeuren: een ontmoeting met de andere vrouwen! Spannend en leuk tegelijk. Omdat we allemaal onderdeel zijn van het team bloggers, hebben we een gezellige app-groep. Maar het is natuurlijk afwachten hoe de klik in real-life is.” Hieke: “Een bijzondere ontmoeting van lotgenoten, met elk hun eigen verhaal. En één ding wat hen samen bindt: een onvervulde kinderwens.” Nienke: “Met die klik zat het wel goed. Toen ik iedereen aan één grote tafel met chocolade en thee zag, voelde ik me meteen thuis. De stemming zat er meteen goed in en dat voelde fijn! Ik voel me bevoorrecht dat ik bij deze groep vrouwen hoor!”

Leuk, lief of lef
Hieke: “Marleen geeft de workshop met veel positiviteit en humor. Voor mij was het een waardevolle workshop, omdat ik ontdekte dat ik veel moet van mezelf. Ik leerde dat er een balans moet zijn tussen dingen die ik doe voor de ‘leuk, lief of lef’. Dat bereik ik door bij alles wat ik ‘moet’ doen, even te stoppen. Om daarna te voelen, te kijken of het belangrijk is en of dat ik er zin in heb. En tot slot kiezen of ik het dan wel of niet ga doen.” Nienke: “Door de oefeningen leerden we onszelf en elkaar op een bijzondere manier kennen. De workshop gaf mij meer inzicht in mezelf en ook hoe ik dingen voor mezelf kon veranderen. Het gaf me herkenning wanneer ik met een ander meekeek. De manier waarop we met elkaar samen bezig waren voelde erg bijzonder, zeker voor een eerste ontmoeting.” Hieke: “De workshop werd besloten met wijze lessen die me hopelijk minder laten moeten en meer laten stralen. Ik werd er energiek en vrolijk van!”

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Wil jij bij het Lot geniet-team? - Uitgerekend jij
  2. Wil jij bij het Lot geniet-team? - Uitgerekend jij

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*