Naar muziek luisteren

Zelden ben ik onderweg zonder muziek in mijn oren. Ik leef op en van muziek. Het is mijn zuurstof. Ik kan niet zonder mijn mobiele telefoon, waar mijn favoriete muziek op staat. Het bepaalt mijn humeur in positieve of negatieve zin.

Door: Nienke

Als ik in blije bui ben, heb ik geen zin in treurige muziek en andersom. De muziek die ik luister past ook vaak bij de tijd van het jaar. Met Kerstmis luister ik klassieke Christmas carols en in de zomer is de Top 40 favoriet.

Emoties
Ik kan emoties kwijt in muziek. Zelf speel ik een instrument en ik vind niks heerlijker dan lekker los gaan op zo’n moment. Alles spelen waar ik dan zin in heb en wat mijn gevoel me ingeeft. Het kan zo enorm opluchten. Muziek is een welkome uitlaadklep als je kinderwens niet zomaar wil lukken. Die levert al zoveel stress op, dat die emoties wel een weg naar buiten moeten kunnen vinden. Ik geef direct toe dat het niet de aller-vrolijkste muziek is wat ik de laatste tijd luister. Nog steeds ben ik bezig om me aan te passen aan het idee dat een kleintje voor ons niet vanzelfsprekend is en daar past mijn muzieksmaak zich op aan.

‘Happy’
Maar soms heb ik van die momenten. Dan klaart alle donkere lucht op in mijn hoofd, hoor ik de vogels fluiten, zie ik hoe prachtig weer het is en wil ik alleen maar vrolijke deuntjes horen. Op dit moment is Pharrel Williams met ‘Happy’ veruit favoriet, maar ook Earth, Wind & Fire met ‘September’ of ‘Boogie Wonderland’ hoor ik graag. Ik neurie volop mee en vergeet even de wereld om me heen.

Klein feestje
Laatst ging ik met mijn beste vriendin naar een concert van haar favoriete zanger. Vorig jaar zijn we ook gegaan en toen hebben we een klein feestje gebouwd met zijn tweetjes. Dit jaar ging het niet veel anders! Dat zijn de momenten dat ik op en top geniet. Mezelf laten omringen, of beter gezegd: omármen, door gezelligheid, uitbundigheid en muziek.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*