Hoe dik moet baarmoederslijmvlies zijn?

We zijn sinds enige tijd bezig met een IUI-behandeling ondersteund met Clomid. Mijn baarmoederslijmvlies is nooit dikker geweest dan 7 mm en nu met gebruik van Clomid is dat steeds maar maximaal 6,6 mm. Is dit voldoende voor een goede innesteling? Wat is eigenlijk de benodigde dikte voor een goede innesteling?

Gynaecoloog Jos VolleberghGynaecoloog Jos Vollebergh: “Waarschijnlijk is bij elke echocontrole óók het baarmoederslijmvlies opgemeten, want dit gebeurt in de meeste klinieken. Tot een aantal jaren geleden dachten we: hoe dikker hoe beter, vanuit het idee dat een dik baarmoederslijmvlies ook goed doorbloed werd en dus gunstiger was voor de innesteling. Vaak werd dan een ‘minimum’ van 5 mm aangehouden. Vervolgens is er een tijd geweest dat, op basis van enkele studies, gedacht werd dat té dik baarmoederslijmvlies ook niet goed was, en werd een dikte tussen de 5 en de 10 mm aangehouden als optimaal.”

Steeds vaker geen meting
“Op basis van de laatste gegevens blijkt echter dat de dikte van het baarmoederslijmvlies niets zegt over de kans op zwangerschap. In een aantal klinieken is het meten van deze ‘endometriumdikte’ dan ook verlaten. Zoals je ziet: in alle situaties zit de dikte van jouw baarmoederslijmvlies dus in de ‘goede groep’, hoewel dit gegeven helaas geen garantie op een zwangerschap geeft.”

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het artikel de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen. Als veel lezers dit doen, kunnen wij artikelen blijven schrijven over vruchtbaarheidsproblemen.

Mijn gekozen waardering € -

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Nooit gedacht: Henrike en Jeroen kregen een drieling -

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*