Droomreis

Grootse dromen. Die hebben wij. En eentje ervan hebben we afgelopen zomer in vervulling laten gaan. Op de motor rondtrekken door Schotland.

Door: Iris

Waarom zouden we niet van de nood een deugd maken nu we (nog) geen rekening hoeven houden met een kindje? (Hoewel we dat natuurlijk met liefde zouden doen!) Dit doen we puur voor onszelf. Ik verheugde me ook echt op een vakantie zonder confrontaties met gezinsgeluk, een camping vol kindjes of zwangeren.

Op elkaar aangewezen
En het is gelukt! Het is een fantastische ervaring geworden, reizen per motor. Weinig bagage mee, alleen het hoognodige. Elke dag een mooie route naar een ander Bed and Breakfast, prachtige kronkelweggetjes die uitermate geschikt zijn voor de motor, enorm gastvrije Schotten, heerlijk eten, oude kastelen, ruige natuur. Ik zat heerlijk achterop terwijl mijn man genoot van het stuur- en bochtenwerk. Het op elkaar aangewezen zijn en twaalf dagen letterlijk tegen elkaar aan zitten was geen probleem.

Vrijheid ervaren
We hebben genoten! Ik had van tevoren niet gedacht dat zo’n droomreis ons zo ontzettend goed zou doen. Helemaal weg van de bekende wereld, vrijheid ervaren. Heel mindful. En voor herhaling vatbaar. Natuurlijk zou het heel fijn zijn als we volgend jaar ‘gedwongen’ gaan kamperen omdat ik niet meer achterop de motor pas, of dat we met een kleintje thuisblijven. Maar anders… dan gaan we lekker weer met de motor weg. Vrijheid die we nu maar koesteren.

1 Comments

  1. Lieve Iris,
    Je artikel spreekt mij onwijs aan! Mooi verwoord.
    Lieve groetjes,
    Sandra

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*