Wat is D-Chiro Inositol?

Ik kom steeds vaker positieve onderzoeken uit het buitenland tegen over DCI (D-Chiro Inositol). Ik heb PCOS met een te hoog testosterongehalte en nu vraag ik mij af of ik het zou kunnen gaan gebruiken in mijn huidige IUI-traject. Wat is D-Chiro Inositol precies, in welke situaties wordt het toegepast, en wordt dit middel ook in Nederland gebruikt?

Gynaecoloog Jos VolleberghGynaecoloog Jos Vollebergh: “D-Chiro Inositol is een vitamine uit de B-groep, dat een rol speelt bij de suikerstofwisseling. Aangezien ook PCOS daar een verband mee heeft (sommige PCOS-vrouwen zijn verminderd gevoelig voor insuline) kan D-Chiro Inositol bij sommige vrouwen met PCOS een gunstig effect hebben. Een probleem is echter dat we over de verstoorde suikerstofwisseling bij PCOS nog steeds niet precies weten wat oorzaak en wat gevolg is.”

Onderzoek
“Een aantal jaren geleden zijn er wel onderzoeken verschenen die een gunstig effect beschreven hebben. In Nederland is ook nog geprobeerd een goed onderzoek op te zetten, maar dat is nooit van de grond gekomen. Een rol daarbij speelt, eerlijk gezegd, dat D-Chiro Inositol een voedingssupplement is, en dus niet als medicament op de markt gebracht kan worden. Er zijn geen goede onderzoeken bekend die D-Chiro Inositol vergelijken met de huidige behandelingen (clomifeencitraat, FSH-preparaten, eventueel metformine). In de Nederlandse richtlijnen heeft D-Chiro Inositol dan ook nog geen plaats gekregen.”

4 Comments

 1. Ik heb ervaringen met DCI en het helpt ik heb pcos ik ben 5 jaar bezig en had vorig jaar behandelingen in GEnk en was 1 keer raak ben zwanger geraakt door fostimon en pregnyl maar helaas een miskraam met 3 maanden gehad vorig jaar op 12 juli had ik mijn miskraam missed abortion en heb mn miskraam moeten opwekken met cytotec gelukkig was ik wel schoon en hoefde geen curretage, na de miskraam geen menstruatie meer gehad dus ben ik gaan surfen en bestelde potje dci via pcos solutions harstikke duur maar ik had wel mijn eerste menstruatie op 1 november heerlijk gevoel , afgelopen maand weer ongesteld geworden op 20 dec en nu hopen op een zwangerschap het heeft wel positiefs en geld boeien mn wens gaat nu voor en ik geef t beter uit aan de pillen dan andere rotzooi

  • Hallo,
   Ik las u reactie op een cite over de dci tabletten.
   Ben er nu ook al een maand aan maar zie nog weinig verandering gebruik het ook dat m’n acne minder wordt maar zie weinig verbetering hier in komen eigenlijk meer dat het erger wordt.
   Mijn vraag is wanneer zag u voor het eerst verbetering gelijk of duurde het even.

 2. Ik heb ervaringen met DCI en het helpt ik heb pcos ik ben 5 jaar bezig en had vorig jaar behandelingen in GEnk en was 1 keer raak ben zwanger geraakt door fostimon en pregnyl maar helaas een miskraam met 3 maanden gehad vorig jaar op 12 juli had ik mijn miskraam missed abortion en heb mn miskraam moeten opwekken met cytotec gelukkig was ik wel schoon en hoefde geen curretage, na de miskraam geen menstruatie meer gehad dus ben ik gaan surfen en bestelde potje dci via pcos solutions harstikke duur maar ik had wel mijn eerste menstruatie op 1 november heerlijk gevoel , afgelopen maand weer ongesteld geworden op 20 dec en nu hopen op een zwangerschap het heeft wel positiefs en geld boeien mn wens gaat nu voor en ik geef t beter uit aan de pillen dan andere rotzooi

  • Hallo,
   Ik las u reactie op een cite over de dci tabletten.
   Ben er nu ook al een maand aan maar zie nog weinig verandering gebruik het ook dat m’n acne minder wordt maar zie weinig verbetering hier in komen eigenlijk meer dat het erger wordt.
   Mijn vraag is wanneer zag u voor het eerst verbetering gelijk of duurde het even.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*